Matsvinnsnytt: juni 2020

Skrivet av 7 juni, 2020

Varje månad samlar Louise Ungerth sina bästa matsvinnsspaningar och delar med sig av dem på sin blogg och matsvinnet.se.

Louises spaningar i juni 2020

Stort fokus på resurseffektivitet och att minska svinnet i Sweden Food Arenas Innovation- och forskningsagenda 2020

Rscued, företaget som gör juice av svinn, räddar krossade digestivekex från Göteborgskex och utvecklar veganglass tillsammans med Coop och Lejonet & Björnen. Läs här.

Projektet Matvinn vann Gothenburg Smart City Challenge.

Brave business ger 10 tips som minskar matsvinnet i midsommartid. T ex ölet Crumbs Loafy Lager som görs av brödsvinn. 

ReFED-Covid 19 Food Waste Solution Fund stöttar företag och ideella organisationer som minskar matsvinn och lindrar hunger under coronapandemin. Hittills har  26 organisationer fått dela på 1 miljon US dollar. 

Företaget Apeel Science har tagit in ytterligare 250 miljoner dollar i en finansieringsrunda från kändisar som Kate Perry och Oprah Winfrey. Apeel har uppfunnit en växtbaserad vätska som när den sprayas på frukt- och grönsaker förlänger hållbarheten med upp till 50 procent. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *